Samen in beweging voor de Gezondste Regio

Gezondheid is de essentie van ons bestaan.
Daarom komen we in de regio Noord-Limburg samen in beweging.

Welzijn en welvaart

We beseffen dat welzijn en welvaart hand in hand gaan. Dus kijken we met een brede blik naar gezondheid. Het gaat verder dan alleen een gezond lichaam. Het gaat ook om gezonde voeding, lekker in je vel zitten en om meedoen. Dat kan alleen in een gezonde omgeving, waar je prettig leert, werkt of onderneemt, waar je comfortabel woont en lekker kunt ontspannen. Daarom bundelen kennisinstellingen, bedrijven en overheid hun krachten om samen met 290.000 inwoners van Noord-Limburg de Gezondste Regio te maken.

Placeholder for Personen cirkelPersonen cirkel

De eerste stap is bewustwording. Elke dag maken we keuzes. Grote keuzes en massa’s kleine keuzes. Elke dag kun je jezelf afvragen wat de meest gezonde keuze is, die past bij jou als persoon. Maar je maakt niet alleen keuzes voor jezelf, je maakt ze ook in de verschillende rollen die je hebt. Als kind of ouder, buur of lid van een vereniging of misschien wel als werkgever, docent of politicus. Allemaal keuzes. Elke dag weer. En elke gezonde keuze brengt onze gezamenlijke droom een beetje dichterbij.

We geloven dat investeren in gezondheid loont. Dat het kansen met zich meebrengt. Onze regio barst van de mogelijkheden. Er is zoveel talent, zoveel creativiteit, zoveel mensen die de mouwen opstropen. In het volle besef dat we nog een weg te gaan hebben, willen we de Gezondste Regio worden. Ambitieus? Ja, zeker. Juist door samen te werken, kunnen we een gezonde golf op gang brengen. Een gezonde golf die we over de hele regio, en hopelijk ver daarbuiten, uitrollen.

Placeholder for Jonge vrouw happy USJonge vrouw happy US

Bouwen aan de toekomst

We bouwen de toekomst van onze regio op onze ijzersterke tradities. Sinds jaar en dag produceren we gezonde voeding. We bouwden een slim systeem uit ‘van het veld naar de vork’. We bedachten slimme oplossingen en leerden samenwerken in de hele keten: van onderzoeken naar produceren en van vervoeren naar vermarkten. Deze ontwikkeling zetten we door. Als grootste aaneengesloten tuingebied én logistieke hotspot van Europa spelen we internationaal een bepalende rol. De Brightlands Campus Greenport Venlo is onze landmark. Mkb’ers, start-ups, wetenschappers en studenten storten zich hier fanatiek op gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculariteit.

Placeholder for Brightlands campusBrightlands campus

Een gezonde regio is de beste garantie op een welvarende regio. Daarom stomen we Noord-Limburg zowel op sociaal gebied als op economisch vlak klaar voor een bloeiende toekomst. We investeren in een vitale regio vol innovatieve bedrijven, die banen creëren waar onze studenten zich thuis voelen. Waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Waar ze de beste en gezondste versie van zichzelf kunnen zijn.


Een sterke regio verdient een sterk profiel. Onder de vlag van de Gezondste Regio zetten we Noord-Limburg op de kaart. We zijn trots op wat er al gebeurt. We grijpen kansen die zich voordoen. En we maken elke dag weer, in al onze rollen, gezonde keuzes. Zo zetten we samen de gezonde golf in beweging. Zo maken we samen onze gezamenlijke ambitie waar: de Gezondste Regio worden.

Placeholder for Personen overlegPersonen overleg

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.